Les regidores de l'Ajuntament de Berga, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. L'alcaldessa Montse Venturós, les regidores de la CUP Roser Rifà i Roser Valverde, la regidora de Junts Per Berga Dolors Rial i la regidora d'ERC Dolors Tous s'han unit per condemnar "el sistema masclista que ens ofega i ens delega en un segon terme".

La sala de plena de l'Ajuntament de Berga ha viscut la lectura d'un manifest que també ha fet èmfasi en la situació actual de la pandèmia de la covid-19 i les repercussions que aquesta ha tingut en les desigualtats de gènere. "Enguany no és un 25 de novembre com els altres. Ens trobem enmig d'una crisi sanitària i social sense precedents, que ens ha submergit un altre cop al pou de les desigualtats. Les dones no restem alienes a aquesta crisi transversal. De fet, augmenta encara més la bretxa de desigualtats per raons de gènere i ens obliga a veure l'horitzó d'igualtat encara més llunyà i més difós", deia el comunicat.

El conjunt de regidores de l'Ajuntament de Berga han reafirmat el seu compromís en la lluita i l'eradicació del conjunt de les violències masclistes i han explicat que "som conscients que això només ho assolirem treballant colze a colze amb el conjunt de dones organitzades, amb els valors de la sororitat i del feminisme com a bandera, teixint una societat lliure i justa, des de la formació i la prevenció, però també des de la tolerància 0 davant qualsevol tipus de violència patriarcal".

L'alcaldessa Montse Venturós ha realitzat la lectura de l'última part del manifest i ha reblat amb força: "Com cada 25 de novembre, com cada dia, hi som i hi serem per reclamar que ens volem vives i amb vides dignes".