L'hospital Sant Bernabé de Berga Aquest fet no es produïa al centre hospitalari berguedà des de l'última setmana d'octubre, quan hi havia 30 ingressats però no es va produir cap mort causada pel virus.

Durant aquest mes de novembre, l'hospital ha patit 16 morts per coronavirus, fet que situa la xifra de defuncions a l'interior del centre des de l'inici de la pandèmia al mes de març en 63.

El centre berguedà ha informat també que la xifra d'ingressats per covid-19 va a la baixa. Actualment l'hospital Sant Bernabé té 13 pacients ingressats per coronavirus. Fa set dies la xifra era de 22. Al llarg d'aquesta setmana han ingressat 7 pacients per covid-19 a l'hospital i s'han donat 13 altes.

L'hospital ha explicat que en els últims set dies ha estat necessari fer un trasllat d'un pacient afectat pel virus a la UCI. Cal assenyalar també que hi ha 3 pacients ingressats més, que van ser positius per covid-19 però que ara ja s'han negativitzat i que per tant són immunes a la malaltia.

Pel que fa als professionals sanitaris, actualment n'hi ha 10 amb diagnòstic de coronavirus.

L'Hospital Sant Bernabé de Berga ha informat que davant la millora de les xifres, a partir d'aquest dissabte tornaran a estar permeses les visites a les persones que estan ingressades en plantes no covid.

Aqueste visites es permetran en un horari limitat, de 12.30h a 14.30h. La persona que faci la visita al pacient ha de ser la mateixa durant 10 dies consecutius i per accedir-hi cal registrar-se i passar per un control d'accés que habilitarà el mateix hospital. Allí s'entregarà un element idenficatiu que s'haurà de portar en un lloc visible durant la durada de la visita a l'hospital.

Tot i aquesta millora dels accessos, l'hospital ha informat que els metges seguiran realitzant trucades telefòniques als familiars de dilluns a divendres per informar de l'estat dels pacients. Durant el cap de setmana, si no hi ha canvis importants, aquest servei telefònic no es realitzarà.

Les visites als pacients ingressats a la planta covid de l'Hospital Sant Bernabé seguiran restringides llevat de situacions excepcions com menors, discapacitats o finals de vida.