El projecte de cooperatives escolars del Berguedà no s'atura. Tot i les dificultats del curs passat i les restriccions de la covid-19, aquesta iniciativa impulsada per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà que permet als joves descobrir el mercat i adquirir capacitats emprenedores seguirà endavant. La setmana passada es van començar a fer les visites per assessorar les cooperatives de primària en tres escoles de Gironella, la Pobla de Lillet i Puig-reig. Enguany a tot el Berguedà hi participaran en total 500 alumnes de 22 centres educatius.

Durant el curs passat, el confinament va limitar el desenvolupament i creació de les cooperatives escolars tant de primària com de secundària. Mentre que els alumnes de secundària no van arribar a fer l'intercanvi de productes amb altres cooperatives de fora de la comarca i van finalitzar el projecte elaborant un aparador virtual dels projectes creats; les cooperatives de primària van veure interromput el seu procés en diferents etapes, cosa que ha ocasionat que en la represa del projecte d'aquest curs, alguns centre educatius han optat per crear noves cooperatives des de zero, mentre que d'altres han donat continuïtat a les cooperatives del curs passat.

Segons Lluís Vall, president de l'Agència, «és molt important que malgrat la situació seguim apostant per guiar a emprendre als joves, i de quina millor manera que en un moment hostil, on el condicionant de la situació actual ajuda i fa repensar nous models de relació, i d'emprendre. Seguim apropant l'emprenedoria a l'escola perquè és clau considerar les noves generacions com a motors generadors d'idees i a la vegada de futur».