Berga farà un cribratge massiu a la població per detectar portadors asimptomàtics de la covid-19. Les proves tindran lloc dimarts 1 i dimecres 2 de desembre a l'Hotel d'Entitats de la ciutat.

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha informat que el departament de Salut realitzarà tests ràpids d'antígens a totes les persones majors de 16 anys que així ho desitgin. La prova serà gratuïta i només caldrà presentar la targeta sanitària per poder-la realitzar. Els horaris del cribratge seran de 08.30h a 13.30h i de 15.00h a 20.00h.

L'alcaldessa de Berga ha animat a la població a participar en el primer cribratge massiu que tindrà lloc al Berguedà. «La importància d'aquest cribratge massiu rau en frenar les línies de contagi que hi pugui haver. Es volen detectar persones asimptomàtiques per poder controlar aquesta expansió que volem evitar. Es farà un estudi de tanta població com puguem per frenar aquestes línies de persones que no tenen coneixement de que son portadores de la malaltia», ha dit Venturós.

La residència Sant Bernabé serà verda aquest dimecres

Montse Venturós també ha informat de que la situació al residència Sant Bernabé està estabilitzada i aquest dimecres salut pública marcarà com a verd el centre. Després de sis setmanes molt complicades, amb un brot de coronavirus que ha provocat vuit defuncions, es podran recuperar les visites dels familiars. «Estem molts contents ja que és una grandíssima notícia. Podem anunciar que ja son 44 les persones residents que han passat la covid-19 i estan immunitzades», ha dit l'alcaldessa.

De les 48 persones positives que hi havia a l'interior del centre assistencial berguedà, un 90% ja ha superat la malaltia i ha generat anticossos. D'aquesta manera, només queden 4 persones positius per covid-19. En concret, son 4 treballadors de la residència que encara no s'han pogut reincorporar al seu lloc de treball.

Amb aquestes dades, entre dijous i divendres de la setmana anterior es va procedir a desinfectar totalment la residència i els avis ja poden tornar estar junts. «Això és una meravella ja que ens podem imaginar haver de viure 5 setmanes tancats, sols, en una habitació sense companyia», ha dit Venturós.