02 de desembre de 2020
02.12.2020
Regió7

Gironella fa el primer pas per fer realitat la recuperació de la Via del Carrilet

L'Ajuntament obté 200.000 euros dels pressupostos generals de l'Estat per executar la primera fase del projecte que uneix la vila amb Viladomiu Nou

01.12.2020 | 22:37
Una recreació del que serà la Via del Carrilet de Gironella |

Gironella ha obtingut 200.000 euros dels pressupostos generals de l´Estat que permetran començar a executar l´obra de recuperació de la Via del Carrilet. El consistori pretén crear un itinerari de dos quilòmetres per vianants i ciclistes que resseguirà el tram per on circulava l´antic carrilet. El recorregut unirà Viladomiu Nou amb el centre de Gironella, passant per Viladomiu Vell i Cal Bassacs.

L´actuació té un pressupost total de 600.000 euros i el finançament obtingut gràcies a una esmena del Partit Demòcrata als pressupostos generals servirà pagar-ne una tercera part. David Font, alcalde de Gironella, ha confirmat a Regió7 que «aquesta aportació permetrà començar a fer realitat el projecte de la Via del Carrilet a Gironella».

El consistori encara no té tot el finançament per executar l´obra completa i la recuperació s´haurà de realitzar per fases. «Amb aquesta primera subvenció el que pretenem és poder desenvolupar una primera fase. No podem fer-lo tot de cop i haurem de treballar amb l´equip d´arquitectes per decidir quin és el tram que millor encaixa amb la voluntat de recuperació i amb el pressupost». El batlle gironellenc encara no ha pogut concretar la zona d´actuació ni tampoc la data d´inici de les obres. Font però, sí que és conscient d´on serà més necessari actuar per fer realitat el somni de la Via del Carrilet. «El que serien les actuacions més transformadores són les que van de Cal Bassacs fins a Viladomiu Nou, ja que en alguns dels espais per on recorre actualment aquest tram no hi ha res al respecte», explica.

Gironella també té pendent d´executar les obres de transformació de l´entrada sud del municipi, lloc on començarà la Via del Carrilet. «Tenim el projecte redefinit, amb dues subvencions concedides i una tercera pendent. Calculem que haurien de començar les obres al primer trimestre de l´any 2021», acaba Font.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook