La renovació de la Torre Merola de Puig-Reig.

L'obra, realitzada per l'arquitecte Carles Enrich, de l'estudi d'arquitectura Carles Enrich Studio, va consistir en la restauració i reforç de la torre del castell de Merola. L'actuació es va fer amb la màxima adequació a la morfologia i ús original per evitar la seva desaparició total.

El jurat dels premis ha concedit una menció especial per a Carles Enrich Giménez i Albert Brufau Cusó ja que afirma que es tracta d'una actuació "d'una enorme sensibilitat, feta amb respecte als criteris d'actuació més acadèmics que descriu la Carta de Venècia amb comprensió de l'edifici antic i actuació totalment restituïble". I al mateix temps qualifica la intervenció "radicalment moderna, feta amb materials totalment compatibles amb l'original i que recupera el control de l'espai i el volum aparent de l'antiga torre".

El castell de Merola va ser edificat a final del segle XIII. L'objectiu de la intervenció va ser la restauració i reforç de la torre del castell de Merola -que està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric- amb la màxima adequació a la morfologia i ús originals. La restauració ha evitat la seva desaparició total.

La recuperació de la Torre de Merola de Puig-reig ja havia obtingut el premi internacional Enor d'arquitectura jove 2020.