02 de desembre de 2020
02.12.2020
Regió7

La rehabilitació de la Torre Merola de Puig-Reig rep una menció especial en els Premis Catalunya Construcció

El jurat ha valorat l'enorme sensibilitat en els criteris d'actuació per restituir l'edifici

02.12.2020 | 11:20
La torre de Merola.

La renovació de la Torre Merola de Puig-Reig ha rebut una menció especial en la categoria de rehabilitació patrimonial en la XVII edició dels Premis Catalunya Construcció.

L'obra, realitzada per l'arquitecte Carles Enrich, de l'estudi d'arquitectura Carles Enrich Studio, va consistir en la restauració i reforç de la torre del castell de Merola. L'actuació es va fer amb la màxima adequació a la morfologia i ús original per evitar la seva desaparició total.

El jurat dels premis ha concedit una menció especial per a Carles Enrich Giménez i Albert Brufau Cusó ja que afirma que es tracta d'una actuació "d'una enorme sensibilitat, feta amb respecte als criteris d'actuació més acadèmics que descriu la Carta de Venècia amb comprensió de l'edifici antic i actuació totalment restituïble". I al mateix temps qualifica la intervenció "radicalment moderna, feta amb materials totalment compatibles amb l'original i que recupera el control de l'espai i el volum aparent de l'antiga torre".

El castell de Merola va ser edificat a final del segle XIII. L'objectiu de la intervenció va ser la restauració i reforç de la torre del castell de Merola –que està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric– amb la màxima adequació a la morfologia i ús originals. La restauració ha evitat la seva desaparició total.

La recuperació de la Torre de Merola de Puig-reig ja havia obtingut el premi internacional Enor d'arquitectura jove 2020.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook