El projecte de Ràdio Gironella va ser presentat oficialment aquest diumenge amb un acte al Local del Blat. Amb motiu de la presentació en societat davant dels vilatans, Ràdio Gironella va fer el seu primer programa informatiu en directe i l´emissió va tenir la presència de l´alcalde, David Font, i del regidor de Cultura, Lluís Vall.

El consistori gironellenc ha apostat fermament per aquest projecte radiofònic, que va néixer amb Lluís Barniol, del grup Parentesis. Durant les setmanes més dures del primer confinament, Barniol va crear una ràdio online per escoltar en format de podcast. En les últimes setmanes la ràdio ha anat agafant importància entre els veïns, i els col·laboradors i oients s´han multiplicat.

«Jo vaig començar aquest projecte per passar l´estona durant el primer confinament, però ha tingut tan bona acollida que la gent s´ho ha començat a sentir seu», va explicar Barniol a Regió7.

Gràcies a l´interès de l´Ajuntament, els continguts en format podcast de Ràdio Gironella abandonaran el lloc web de l´empresa Parentesis i migraran cap a l´aplicació de l´Ajuntament i també al lloc web www.radiogironella.cat.

En l´acte de presentació d´aquest diumenge es va fer el programa d´actualitat Gironella Avui i també una tertúlia sobre l´estat de la premsa local, on van participar els periodistes berguedans Dolors Clotet, Manel Medina i Josep Genescà.