El Berguedà ha rebut un reconeixement per part de l´Agència de Residus de Catalunya per ser la comarca amb el major índex de recollida selectiva durant l´any 2019. La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, acompanyada del director de l´Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, van lliurar aquest dijous de forma telemàtica els reconeixements als ens locals amb millors resultats.

Aquests guardons, que s´han lliurat periòdicament des de l´any 2017, volen ser un reconeixement públic als esforços que fan els ens locals de Catalunya per incrementar els resultats de prevenció i recollida selectiva de residus.

La comarca del Berguedà ha estat reconeguda en dues categories. La més important, la de recollida selectiva total, amb un 68.95%, i per altra banda, la comarca també ha estat la millor de Catalunya en la categoria de recollida d´envasos lleugers, amb un 10,38%.

Pel que fa als municipis de la comarca, la ciutat de Berga ha estat reconeguda en la categoria de recollida selectiva de la fracció orgànica en els municipis d´entre 15.001 i 60.000 habitants, amb un 26,11% de reciclatge orgànic, i també en la categoria de recollida de vidre, amb un 7,41%. Per últim, el poble de Capolat ha estat mencionat en la categoria de paper i cartró en municipis de menys de 1.000 habitants.