Gironella estrena aquest dissabte un 'room scape' a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou. La nova proposta d'oci impulsada pel consistori gironellenc i anomenada 'El Secret de la Torre' se centra en la historia i els elements més reconeixibles de la vila berguedana.

La idea de crear un 'room scape' a Gironella va néixer a través del Consell d'Infants. Joves de 5è i 6è de primària de diferents escoles del municipi van creure que seria una proposta interessant i l'any 2018 van demanar al consistori treballar en la seva creació. Dos anys més tard, la idea inicial dels joves gironellencs és una realitat i el joc s'instal·larà de forma permanent a l'emblemàtic edifici de la colònia de Viladomiu Nou.

Lourdes Roset, regidora d'Educació de Gironella, va explicar a la presentació del projecte que «teníem clar que el joc havia d'estar centrat en elements del poble. Vam anar parlant amb els infants sobre quins eren els més importants i finalment hi apareixen llocs com la Torre del Rellotge, el riu Llobregat, l'Església de Santa Eulàlia o personatge de la vila com els gegants. Tothom va aportar el seu granet de sorra per sentir-se seu aquest projecte».

A l'inici del joc, els amfitrions de la Torre de l'Amo, el Tomàs i l'Antònia, gegants de Gironella, conviden als participants a trobar un element perdut, la perla del Llobregat. A partir d'aquest moment, en grups de 3 a 6 persones, els jugadors comencen una aventura trepidant que els condueix per la història de Gironella i que desconvoca en el descobriment del tresor.

L'alcalde de la vila, David Font, també va exposar durant la presentació del projecte que aquest 'room scape' «permetrà dinamitzar l'entorn turístic de la Torre de l'Amo i serà una manera diferent de conèixer la història del municipi a través del joc i al costat de la família o els amics».

La idea del consistori gironellenc és que el joc sigui a la vegada un reclam per descobrir la Torre de l'Amo i també els secrets del poble. Per aquest motiu, el nou 'room scape' no té un públic tipus, sinó que gironellencs, berguedans i famílies forànies en podran gaudir. Tots ells podran provar aquest nou projecte tot descobrint els elements més destacats de la perla del Llobregat.

L'empresa Scaparium ha estat l'encarregada d'elaborar el joc i l'empresa berguedana Som Petits en realitzarà la seva explotació a la Torre de l'Amo. L'Ajunament ha comptat amb un pressupost de 6.000 euros per fer realitat aquest somni dels infants de Gironella. Les entrades i les reserves per poder participar en l'activitat es poden trobar al lloc web de l'Ajuntament de Gironella