14 de desembre de 2020
14.12.2020
Regió7

L'afectació per coronavirus es manté a l'alça a Berga

La residència Sant Bernabé es prepara per tornar a la plena normalitat

14.12.2020 | 13:08
Accés a la planta covid de l'Hospital Sant Bernabé de Berga

Berga ha registrat en l'última setmana 45 casos de coronavirus amb PCR. Aquesta xifra suposa un augment respecte als casos detectats en l'anterior setmana, que van ser 31. L'índex de risc a la capital berguedana és actualment de 644.80 punts. Es tracta d'un nivell considerat molt alt, que s'ha incrementat lleugerament respecte la setmana anterior (631.14). La taxa de reproducció de l'epidèmia ha disminuït fins a 1.74 punts.

L'alcaldessa Montse Venturós va afirmar en una roda de premsa celebrada aquest dilluns que aquestes dades indiquen «la necessitat de mantenir les mesures de seguretat i autoprotecció per evitar la reproducció de la pandèmia».
La notícia positiva de la setmana a la comarca és que no s'ha hagut de lamentar cap nova defunció a l'Hospital Sant Bernabé, mentre que s'han comptabilitzat dues altes, i a dia d'avui hi ha cinc persones ingressades.

D'altra banda, l'alcaldessa de Berga, va anunciar que la residència Sant Bernabé també va recuperant poc a poc la normalitat, i que ja es fa vida normal dins del centre. Tot i això, per una qüestió burocràtica, els residents encara no poden rebre visites de familiars. Un informe del departament de Salut ha de validar el protocol elaborat per Salut Pública per a què les visites es puguin realitzar de forma segura.

El centre compta amb 42 usuaris. Actualment, no hi ha casos amb diagnòstic positiu, però s'han registrat 6 persones residents amb diagnòstic negatiu. A més, hi ha dues persones ingressades a l'hospital i no s'han produït defuncions durant els darrers dies set dies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit