Gironella disposarà d´un pressupost de 7,9 milions d´euros de cara al l´exercici 2021. El ple de l´ajuntament de Gironella va aprovar en el ple d´aquest mes de desembre la proposta presentada per l´equip de govern. D´aquests gairebé 8 milions, un 43% (3,4 milions) aniran destinats a unes 15 inversions a la via pública i a nous equipaments municipals, obres que estan subvencionades en més d´un 74% per diferents administracions com ara la Diputació de Barcelona, el govern català i espanyol, i per ajudes com els fons europeus Feder.

Segons el consistori, aquests pressupostos garanteixen l´equilibri pressupostari de l´ajuntament i el compliment de les ràtios legals, així com també una situació d´endeutament sanejada i molt per sota dels màxims legals permesos. La inversió prevista més elevada és pel projecte del Parc i el Mirador sobre el Riu Llobregat, amb més d´1,3 milions d´euros destinats, dels quals el consistori només haurà de sufragar al voltant de 100.000, ja que la resta provenen d´una subvenció.

L´alcalde de Gironella, David Font, ha assenyalat que «hi ha una sèrie d´inversions que venen determinades per les subvencions, i que s´hauran d´executar, com a molt tard, l´octubre del 2021». Font destaca també les partides relacionades el sector empresarial, i les d´àmbit social i educatiu. Concretament, es destinaran gairebé 400.000 euros a l´àrea social (un 8,65% del pressupost) i poc més de 300.000 a l´educativa (aproximadament un 7% dels comptes del consistori).

Pel que fa al deute, que actualment és del 25%, el batlle de Gironella David Font subratlla que, en el pitjor dels casos, «si no es rebaixés ni un cèntim de cost i no s´aconseguís un cèntim més de subvenció tancaríem l´any amb un 45% de deute».