La crisi de la covid ha obligat les empreses de càtering a reinventar el model de negoci per no quedar-se fora. Amb els esdeveniments socials i festius aturats, empreses com SIC Gourmet, de Gironella, han apostat per les vendes a particulars i a empreses per intentar mitigar l'efecte de la crisi.

Segons el propietari del negoci, Efren Vila, que també regenta el restaurant Sol i Cel de Cal Rosal, «ens hem adaptat a la situació i servim menús a domicili i capsetes carregades de creativitat, amb deu propostes miniatura com ara un bombó de cabra amb gerds o un dau de salmó marinat amb mango». Arriben al Berguedà i al Bages amb productes de qualitat i proximitat, que són un valor afegit per als clients. «Ara per festes ja comptem amb una desena d'empreses que ens han encarregat els menús per fer l'àpat de Nadal amb els seus treballadors. D'altres ens han fet comanda per obsequiar-los amb les capses (Box de Festes), una bona experiència gastronòmica».

És l'alternativa que SIC Gourment ha trobat per fer front a la crisi: «Només vivim del càtering i les conseqüències han estat dures: hem passat de fer una quarantena de casaments l'any passat a fer-ne una desena. I els nombrosos esdeveniments que fèiem a cases rurals s'han reduït a tres».