Gironella ja té a punt el conveni per disposar d'una estació de bus, i es convertirà en el primer municipi de la comarca del Berguedà a oferir aquest servei. La previsió és que la licitació de les obres es faci la propera primavera, i que l'estació estigui enllestida a principis del 2022.

En l'acte de signa del conveni, l'alcalde del municipi, David Font, va assenyalar que aquesta infraestructura suposa un «valor afegit a la qualitat de vida dels ciutadans» i que permetrà transformar l'entorn de la plaça de l'Estació al voltant del qual se situarà l'estació. A més, també ha agraït la «receptivitat i predisposició» del Departament d'Infraestructures i Mobilitat a l'hora de valorar el projecte. Per la seva banda, el secretari del citat departament va subratllar que es tracta d'un pla «ambiciós» i es va mostrar convençut de poder fer realitat el projecte sense «cap pas enrere».

El pressupost d'aquesta infraestructura és d'uns 750.000, sufragats en la seva totalitat per la Generalitat de Catalunya, que també assumeix íntegrament el procés de licitació i construcció de l'estació. Per la seva banda, al consistori gironellenc li pertocarà vetllar pel manteniment i la conservació de les instal·lacions un cop executada l'obra. En el mateix acte també s'ha signat la cessió a l'Ajuntament de Gironella d'un tram de la carretera C-1411z.