L'Ajuntament de Berga recuperarà la regulació de l'accés amb vehicle al carrer de la Ciutat, el carrer Major, a partir d'aquesta setmana. Tot i ser un eix comercial per a vianants i malgrat haver-hi una senyalització vertical que indica limitacions en la circulació i els horari de càrrega i descàrrega, actualment no hi ha cap restricció física d'accés a cap tipus de vehicle, més enllà de l'estructura i les limitacions del propi carrer. Aquesta situació ha provocat que en els últims anys s'hi hagi observat una creixent presència de vehicles, no només l'estrictament necessària per dur a terme operacions de càrrega i descàrrega de l'activitat comercial.

Amb l'objectiu de reduir el nombre de vehicles al carrer Major i regular els horaris de càrrega i descàrrega, l'Ajuntament de Berga preveu restringir l'accés motoritzat a la plaça de Sant Joan a partir d'aquest dimarts. Concretament, s'instal·laran dos pilons entre la plaça de les Fonts i la plaça de Sant Joan que impediran l'accés dels vehicles a partir de les 11.00 h del matí dels dies feiners, mentre que els caps de setmana i festius no s'hi permetrà l'accés en tot el dia. En el cas que el repartiment de mercaderies s'hagi de fer fora de l'horari permès, de les 7.30 h a les 11.00 h del matí dels dies feiners, caldrà fer ús de les zones de càrrega i descàrrega més properes, a les places de les Fonts i del Forn, així com a la Ronda de Queralt.

Aquestes mesures van ser consensuades en una reunió entre els regidors de Mobilitat i Urbanisme i representants veïnals del carrer Major i de la Unió de Botiguers i Comerciants, Bergacomercial, que les veuen de bon ull.