20 de desembre de 2020
20.12.2020
Regió7

Jennifer Moreno i Marc Ribera: «A Berga trobem a faltar que es valori més la nostra feina»

L'estudi Fura va aconseguir el bronze en el certamen dels Laus

19.12.2020 | 23:50
Jennifer Moreno i Marc Ribera, en el seu estudi de Berga

Guanyadors d'un premi ADG Laus de disseny gràfic i comunicació audiovisual. En la seva obra «La Lluïsa», en al·lusió a l'expressió «Lluííís» que es diu a Catalunya en el moment que et fan una foto, el jurat va valorar l'originalitat i creativitat

Jennifer Moreno i Marc Ribera són dos dissenyadors gràfics de Berga on, des de fa dos anys, disposen del seu propi estudi. A part del guardó aconseguit en uns premis Laus, destaquen per la seva projecció internacional.


Com i quan vau començar en el món del disseny gràfic?
(Sergi) Vaig acabar la carrera fa uns 15 anys, i des de llavors he treballat en empreses, estudis petits de disseny i agències.

(Jennifer) Jo vaig acabar la carrera el 2013, i vaig crear un espai de disseny a Barcelona, i després vaig marxar a viure a Itàlia. També he estat treballant en el Konvent, i en agències i estudis petits. A més, en el primer any de Fura jo era a Berlín, i això ens va ajudar a tenir projecció internacional.

I com heu aconseguit aquesta projecció? En quins països heu estat i per quins projectes o empreses heu treballat?
Tenim alguna cosa de tot. Treballem amb clients petits però també hem treballat per grans empreses al Regne Unit, Alemanya, França, Portugal i Austràlia.

I per aquí a Catalunya, quins projectes teniu entre mans?
Aquí hem fet projectes més petits, a l'agència Neorg, l'Ajuntament de Barcelona, i ara estem treballant per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i l'Ajuntament de Berga. Fem packaging, web, llibres, editorials, però cada cop estem més especialitzat en brànding i comunicació corporativa. Ens agraden aquests projectes petits perquè no tenim la pressió d'un client al darrere, i ens podem deixar anar i desenvolupar tot el nostre talent.

Quina era la vostra finalitat amb el disseny de La Lluïsa?
En el nostre disseny vam personificar la furgoneta amb una cabina de fotos analògiques. I el nom de La Lluïsa fa referència que aquí a Catalunya es diu «Lluííís» quan et fan una foto.

Què creieu que va valorar el jurat de la vostra obra?
L'originalitat i la creativitat com a concepte i funcionalitat.

Quines diferències heu percebut en la concepció del disseny gràfic entre Catalunya i Europa i la resta del món?
Aquí a Catalunya tenim dos punts molt forts de disseny, a Barcelona i Vic. En canvi, en la resta de la Catalunya Central, i a Berga, segurament no s'ha fet prou divulgació. A l'hora de fer un pressupost, no rebem la confiança que creiem que hauríem de tenir. La gent no hi acaba de confiar, no es valora prou la nostra feina.

A quina ciutat heu trobat un ambient més favorable?
Segurament a Berlín. El concepte coworking, de compartir espai amb altra gent com a sistema de treball, és molt habitual. I això propicia que es generin sinergies entre estudis.

Aleshores, per què heu decidit crear un estudi a Berga?
Perquè també teníem ganes de ser a casa. Érem conscients que no ho tindríem fàcil aquí, però també ens ho hem pres com un repte, i creiem que a poc a poc podem anar canviant les coses.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit