El Servei Català de la Salut ha organitzat aquest dimecres un cribratge massiu al barri de Santa Eulàlia de Berga. Els testos es faran a l'Hotel d'Entitats, un espai on fa unes setmanes ja es va fer un cribratge obert a tota la població. Segons Salut, la mesura es pren arran de l'augment de casos registrats a Berga i amb l'objectiu "d'arribar al major nombre possible de casos positius asimptomàtics". El públic potencial són 900 veïns de més de 16 anys i, en aquesta ocasió, es faran proves PCR. Els resultats de les proves es podran saber entre 24 i 48 hores després de la seva realització. Per a fer aquest cribratge hi haurà professionals del centre d'atenció primària Berga Centre i dues unitats mòbils de Bages i Berguedà hi donaran suport.

Els testos PCR es faran de les 8:30 a les 13:30 hores i de les 15:00 a les 19:30 hores a l'Hotel d'Entitats, situat al carrer Mestre Pedret. Segons informa Salut, els usuaris podran saber els resultats entre 24 i 48 hores després de fer-se la prova a través de l'aplicació de 'La meva salut' o bé a través d'un SMS.

Les xifres de covid-19 a Berga

L'afectació del virus a la ciutat de Berga creix sense fre. Ahir les dades es van comptabilitzar amb 74 nous casos en una setmana, just el doble que els diagnosticats d'ara fa vuit dies. L'índex de risc es dispara i ja supera el llindar dels 1000, concretament se situa en 1167. A més, la taxa de reproducció de l'epidèmia també augmenta i ara és de 1,87.