Els Pastorets infantils del grup de Berga Colònies a Borredà van commemorar ahir els 40 anys de la seva primera representació. Ho van fer en un acte obert al públic però amb aforament limitat al local social dels Castellers de Berga, l'antic cinema Catalunya.

Concretament, l'activitat va consistir en la lectura de petits fragments teatralitzats i elaborats pel mateix grup i en la interpretació de temes musicals a càrrec de diversos músics. Per tal de facilitar l'assistència del màxim d'espectadors possible, el mateix acte es va dur a terme en tres torns diferents de mitja hora, amb un límit de 80 persones de públic en cada un d'ells. El primer va ser a les 17.15 h, el segon a les 17.45 h i l'últim a les 18.15 h.

La membre de la junta de Colònies a Borredà, Queralt Cortina, ha explicat que les restriccions sanitàries han impedit fer cap representació, ja que en alguns fragments era impossible mantenir la distància de seguretat entre els actors. Per aquest motiu, el grup, finalment, ha optat per celebrar aquest acte de commemoració dels 40 anys adaptat a les circumstàncies actuals.

Actualment, els Pastorets infantils de Colònies a Borredà compten amb la participació d'uns 150 nens i nenes, però algun any les representacions teatrals han arribat a mobilitzar uns 170 infants. Cortina assegura que hi ha hagut moments millors i pitjors respecte a la participació, però destaca la importància que la tradició s'hagi passat de pares a fills.

Els actors de 5 a 10 anys es reparteixen els balls de les diferents escenes i els actors i les actrius més grans, d'11 i 12 anys, són els responsables de donar veu als diferents personatges dels Pastorets infantils. En aquest sentit, Queralt Cortina assenyala que alguns textos s'han hagut d'adaptar per facilitar la interpretació dels joves actors.

Des de principi dels anys 80, el Grup Colònies a Borredà ha tingut una relació molt estreta amb els Pastorets infantils. Primer al Teatre Patronat, amb el Belluguet i el Bieló, i després al Teatre Municipal, sense oblidar els tres anys de pessebre vivent al parc del Lledó (a causa de les obres de rehabilitació del Teatre Municipal).