Una avaria en el subministrament elèctric ha deixat sense llum prop de 600 cases de Gironella entre ahir divendres i la matinada d'aquest dissabte. La incidència podria estar causada per l'afectació d'unes torres de distribució de mitja tensió, va explicar a aquest diari l'alcal de de Gironella David Font.

El consistori va informar del tall poc abans de les 7 de la tarda, tot i que Font ha confirmat que l'avaria va arrancar força abans, pels volts de les 3. El subministrament no s'ha recuperat fins a les 4 de la matinada, de manera que els domicilis afectats s'han quedat a les fosques unes 13 hores.

Davant les baixes temperatures i l'avaria prolongada en el subministrament, el consistori va anunciar aquest divendres a la nit través dels canals oficials que habilitava el Local del Blat i el Casal La Llar per acollir les persones afectades, prioritzant les famílies amb menors d'edat i persones grans.

L'Ajuntament de Gironella ha informat a través dels seus canals oficials que la companyia responsable del tall és Endesa, i el batlle del municipi ha denunciat a través del seu compte de Twitter "la nefasta inversió en la xarxa elèctrica i la poca atenció disposada" de la companyia i ha assegurat que el consistori presentaria reclamacions.

D'altra banda, l'Ajuntament de Puig-reig també ha informat aquest dissabte al matí d'una avaria elèctrica "a la mitja tensió del municipi".