Una avaria en el subministrament elèctric va deixar sense llum prop de 600 cases de Gironella dels barris de Cal Bassacs i Cal Ramons durant un total de 13 hores, entre divendres a la tarda i la matinada del dissabte. La incidència podria ser causada per l'afectació d'unes torres de distribució de mitjana tensió, va explicar a aquest diari l'alcalde de Gironella, David Font.

El batlle va confirmar que l'avaria va començar cap a les 3, i que el subministrament no es va poder recuperar fins al dissabte a les 4 de la matinada. Davant les baixes temperatures i l'avaria prolongada en el subministrament, el consistori va anunciar divendres a la nit, a través dels canals oficials, que habilitava el Local del Blat i el Casal La Llar per acollir les persones afectades, «donant prioritat a les famílies amb menors d'edat i persones grans».

L'Ajuntament de Gironella ha informat a través dels seus canals oficials que la companyia responsable del tall és Endesa, i l'alcalde, David Font, ha denunciat a través de Twitter «la nefasta inversió en la xarxa elèctrica i la poca atenció disposada» de la companyia, i ha assegurat que el consistori presentarà reclamacions.

D'altra banda, l'Ajuntament de Puig-reig va informar també aquest dissabte d'una avaria elèctrica «a la mitjana tensió del municipi».