L'Ajuntament de Berga ha prorrogat l'exposició de la Patum inaugurada a l'estiu al Convent de Sant Francesc. La mostra es va tancar el 28 de desembre per poder fer els preparatius de l'arribada dels Reis d'Orient i del campament reial instal·lat al claustre de l'edifici.

El regidor de Patrimoni Cultural i Museus, Ivan Sànchez, ha explicat que «la previsió inicial era que l'exposició fos visitable fins al gener del 2021, però l'èxit de públic assolit durant aquests mesos ens ha fet repensar la possibilitat de prorrogar-la i de mantenir-la oberta durant més temps».

La mostra permet contemplar la comparseria patumaire de prop i també inclou elements i peces de vestuari antic, fotografies, vídeos i textos sobre la història de la festa berguedana. L'exposició reobrirà aquest divendres 8 de gener, i es podrà visitar gratuïtament els divendres, de 5 a 8 del vespre, i els dissabtes i diumenges, d'11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre.

L'exposició de la Patum al Convent de Sant Francesc ha estat visitada per un total de 5.357 persones, del 10 de juliol al 27 de desembre del 2020. Pel que fa a les xifres desglossades, els mesos amb més visitants van ser el juliol i l'agost, amb 1.481 i 1.773 persones, respectivament. Al setembre es van registrar 670 visites, a l'octubre 408, al novembre 441 i al desembre 584.

Cal destacar que, del 10 de juliol al 15 de setembre, l'horari d'obertura era de dimecres a diumenge, i després es va reduir a tres dies, de divendres a diumenge.

Les restriccions de mobilitat i el confinament perimetral també han afectat el nombre de visitants. Tot i així, el balanç ha estat positiu i això ha permès ampliar el termini d'obertura de la mostra patumaire.