Les associacions de veïns de Berga van presentar ahir un total de 3116 signatures per fer pal·lesa la seva disconformitat sobre l'augment de l'Impost sobre els Béns Immobles (IBI) i la taxa de recollida d'escombraries. La primera mesura la va adoptar l'Ajuntament de Berga i la segona el Consell Comarcal.

El portaveu de les entitats veïnals, Fermí Riu, va assenyalar que el col·lectiu «vol exterioritzar el malestar» per aquest augments. Riu va recordar que es podria haver pujat progressivament en els últims anys, però que «ara no és el moment», va defensar. En un comunicat, les associacions denuncien que aquesta pujada es deu a una manca de previsió de l'equip de govern, i defensen que les conseqüències derivades de la «manca de previsió» les assumeixi el consistori. A més, el col·lectiu demana a l'Ajuntament que es debati de nou la qüestió al ple, atés el suport social que ha obtingut.

D'altra banda, el veïnat també ha manifestat el seu descontentament amb l'augment de la taxa de recollida de les escombraries estipulat pel Consell Comarcal. El col.lectiu demana a l'ens comarcal i als batlles que van aprovar la regularització de quatre anys d'IPC "que destinin més diners a la recollida selectiva, busquin subvencions i reparteixin l'augment en dues o tres anualitats».