L'endarreriment en les obres del polígon de la Valldan, que estava previst acabar-les abans del 31 de desembre de 2020, genera l'interrogant de si el seu cost podrà ser cobert integrament per la subvenció de la Diputació. L'alcaldessa Montse Venturós va reconèixer en el ple d'aquest mes de gener que, molt probablement, el consistori haurà d'aportar una quantitat de les seves arques municipals, però el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha assegurat en declaracions a aquest diari que confien en arribar a un acord amb l'administració provincial.

El cost total dels treballs és d'1.2256.120,49 euros, dels quals la Diputació de Barcelona finança prop d'un milió i mig. Però per tal que aquesta ajuda tingués validesa és que les actuacions estiguéssin enllestides abans del 2021, és a dir, com a molt tard, el darrer dia de 2020. Aquest termini no s'ha complert i a hores d'ara encara queda acabar l'asfaltatge, tal com va denunciar ahir en la sesió plenària el portaveu de l'oposició Ferran Aymerich.

El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha justificat el retard per la meteorologia dels últims dies i ha recordat que "l'asfaltat vol unes condicions de més temperatura". A més, Serra ha subratllat que abans del Nadal hi havia més d'un 90% de les obres executades, i ha afirmat que amb els calendaris de les empreses no era possible acabar-ho llavors. Malgrat això, l'edi confia en poder concloure les obres en poc més d'una setmana.

Les actuals obres van començar a l'octubre amb la reurbanització del carrer de Garreta. El projecte consisteix en renovar un tram d'uns 500 metres des de l'entrada a la carretera de Solsona fins a l'encreuament amb el camí de Can Ballús, que ja s'ha reurbanitzat. A més, s'ha de renovar el paviment, les voreres, l'aparcament, l'enjardinament i l'arbrat. També es porta a treme la canalització del tub de fibra òptica i s'adeqüa un vial per a vianants i bicicletes.

La segona gran actuació és la reurbanització del carrer Germans Farguell. Aquí s'intervé en un tram d'uns 250 metres entre el camí de Can Ballús i el camí de Sant Bartomeu. S'està renovant el paviment, les voreres, l'enjardinament i s'habilitaran més places d'aparcament. La tercera fase inclou la sectorització de la xarxa d'aigua potable del polígon per evitar que quan hi hagi una avaria afecti a tothom, el desplegament de la xarxa de distribució d'aigua calenta a 80 graus des de la central de biomassa i la instal·lació d'un nou panell informatiu de leds.