19 de gener de 2021
19.01.2021
Regió7

Les deixalleries del Berguedà inicien el reciclatge de les càpsules de cafè

Les plantes de tractament separaran l'alumini i/o plàstic i el marro del cafè de les càpsules monodosi

18.01.2021 | 22:49
Càpsules de cafè monodosi

El Consell Comarcal del Berguedà ha signat un conveni amb Nestlé per tal que les deixalleries berguedanes (tant les fixes com les mòbils) recullin les càpsules de cafè monodosi i es separin els seus materials correctament amb l'objectiu de poder-los reutilitzar.

Malgrat la comoditat i la rapidesa de la preparació de cafè en càpsules, aquest mètode genera importants quantitats de residus i impactes ambientals ja que cada càpsula conté 3 grams de cafè i 6 grams d'embolcall (plàstic i/o alumini). Existeixen alternatives a les càpsules monodosi: diferents tipus de cafetera que funcionen amb cafè mòlt a granel o, si es vol usar cafetera monodosi, es poden consumir càpsules reutilitzables recarregables o bé càpsules compostables. Els materials de les càpsules monodosi són reciclables però cal fer-ne un pretractament per separar el cafè de l'embolcall.

A les deixalleries, cal portar les càpsules d'alumini i de plàstic en bosses separades. L'alumini o plàstic i el marro del cafè de les càpsules se separa a les plantes de tractament. El procés es fa mecànicament introduint-les en una trituradora que les trenca per alliberar les restes de cafè de l'interior. Des de l'inici de l'any 2021, les deixalleries del Berguedà ja recullen les càpsules per poder donar una segona vida als residus de càpsules de cafè. L'alumini és reciclable al 100% i l'alumini reciclat manté íntegres les seves propietats. Les restes de cafè s'incorporen a altres residus orgànics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook