L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha inaugurat aquesta setmana el Programa d'innovació i emprenedoria en esport i salut. El programa pretén estimulars aquests sectors a promoure la creació de noves empreses, productes i serveis o bé obrir noves vies de negoci a empreses ja existents.

El president de l'Agència de Desenvolupament, Lluís Vall, ha assenyalat que «per primera vegada apostem per dotar de de més recursos d'assessorament, formació i professionalització» per tal que l'esport sigui un sector important que generi activitat i riquesa. Per la seva banda, el responsable d'Esports i Turisme Actiu del Consell Comarcal, Abel García, ha afirmat que «tant des del Consell com des de l'Agència s'estan realitzant totes les accions possibles i de manera coordinada per tal que l'esport esdevingui un element més de promoció econòmica a la comarca".

Els 12 participants en aquest programa són emprenedors, autònoms i empresaris del sector, amb nous projectes i reptes en l'àmbit del turisme actiu i esportiu, en l'organització d'estades i esdeveniments esportius o d'espais per a la salut i l'esport.