Avià ha aprovat un pressupost per a l'any 2021 de 2,7 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un augment d'uns 500.000 euros respecte als comptes de l'exercici anterior. D'aquests, uns 815.000 corresponen a les inversions, i més de mig milió (uns 520.000 euros) anirà destinat específicament a la reurbanització de la plaça de l'Església.

L'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, ha destacat que, en circumstàncies normals, la licitació de les obres d'aquesta actuació serà entre els mesos d'abril i maig, i que la renovació de l'espai podria estar enllestida aproximadament d'aquí un any, és a dir, a principis del 2022. Aquest projecte abraça l'esplanada que hi ha davant de l'església parroquial i que es fa servir d'aparcament, la plataforma dels horts on hi ha una antiga bassa i el Camí de Santa Maria. El cost es sufraga a través de les subvencions de la Diputació .

L'Ajuntament també preveu destinar 204.000 euros a fer un nou tancament perimetral del pavelló des dels lluernaris de la teulada baixant pel laterals. Es tracta d'un estructura calada que permet el pas de la llum i el vent però que alhora dificulta l'entrada de la pluja. Aquesta és la sisena fase del tancament del pavelló.

D'altra banda, el consistori invertirà 20.000 euros en la construcció de 20 nous nínxols del cementiri municipal, i la meitat, uns 10.000, als esportistes d'elit que visquin al poble. L'alcaldessa ha assenyalat que tothom que compleixi el requisit de ser esportista d'elit es pot acollir a aquesta nova partida pressupostària.