Cinc restaurants del Berguedà oferiran fins al 31 de març menús relacionats amb la cuina de la caça i la tòfona, amb la intenció de posar en valor aquests elements culinaris característics del Berguedà. En canvi, a causa de la covid-19, no s'organitzarà la jornada gastronòmica i de producte de proximitat, celebrada per primera vegada l'any passat a Cal Rosal.

Enguany, els restaurants participants de la comarca són Ca l'Amagat Rústic Gastrohotel i Restaurant Niu Nou de Bagà, el Restaurant La Cabana i el Restaurant Cal Travé de Berga i el Restaurant Els Roures d'Espinalbet. Tots ells ofereixen diferents propostes de plats tradicionals com llebre, cérvol, ànec i porc senglar, així com receptes i elaboracions amb tòfona. Ca l'Amagat Rústic Gastrohotel de Bagà, ofereix, a més, un menú degustació de la tòfona on cada plat porta aquest ingredient.

Tot i que la temporada de caça s'inicia als mesos de novembre i desembre, i la temporada de tòfona arranca al gener, ambdós productes es poden trobar fins al març. Les receptes per a cuinar plats de caça formen part de la cuina del berguedà i les podem trobar a la majoria de restaurants emblemàtics de la comarca. La tòfona, en canvi, molt valorada en les civilitzacions antigues, va ser considerada un producte diabòlic durant l'edat mitjana i la seva introducció és relativament nova a la cuina del Berguedà.

Aquesta campanya està impulsada per l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i el suport de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona.