La Fundació Horitzo del Berguedà ha presentat una nova línia de mascaretes inspirades en obres del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Són higièniques reutilitzables i homolagables segons els estàndards europeus.

Hi ha cinc dissenys de mascaretes, cada una corresponent a una obra del MNAC: Flors amb fons blau, de Josep Gausachs, Poble esclaonat, de Joaquim mir, Fragment de teixit copte amb quadrúpede, amb autor anònim, Ram de roses i gessamí, de Francesc Lacoma i Fornícula i mur nord de Sant Esteve d'Andorra, del mestre d'aquesta esglèsia andorrana. A partir d'aquest dimecres ja es poden comprar a la Botiga de la Manela de Berga, i costen 10 euros.

El Grup Horitzó va aconseguir el teixit gràcies a la col·laboració de dues empreses, una de les quals la berguedana Marina Tèxtil. La directora de la Fundació, Eva Sànchez, ha destacat l'esforç d'aquestes empreses per realitzar un teixit que compleixi amb la normativa, i ha lamentat que es posin totes les màscaretes de roba en un mateix sac.