L'Agència de Desenvolupament ha iniciat aquesta setmana quatre formacions ocupacionals que proporcionen coneixements bàsics per a fer feines i oficis amb gran demanda de personal a diversos sectors. En total, hi participaran 66 alumnes. Els cursos que s'imparetixen són: Atenció sociosanitària de persones dependents en institucions socials, Soldadura amb elèctrode i revestit TIG, Hostaleria berguedana i CoopdeServeis.

El president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, assenyala que «oferim una oferta contrastada amb els sectors demandants d'ocupació de la comarca. Apostar ara per la formació és apostar per un projecte professional, de futur i de vida», afirma Vall. Les formacions, de durada variable en funció de l'especialitat, combinen una part teòrica i una altra de pràctica, amb l'objectiu de millorar la qualificació professional dels participants i afavorir la seva inserció laboral. Totes les formacions són subvencionades, i per tant, gratuïtes per a les persones participants.

Les formacions d'Atenció sociosanitària de persones dependents en institucions socials, així com Soldadura amb elèctrode i revestit TIG són accions formatives adreçades a l'obtenció d'un certificat de professionalitat. Els certificats de professionalitat són documents oficials que acrediten les competències professionals amb homologació europea.

En el cas del curs d'Hostaleria Berguedana, es tracta d'una formació a mida dirigida a joves d'entre 16 i 29 anys. Els joves participants aprendran l'ofici d'ajudants de cambrer/a polivalent i se'ls realitzarà un procés d'orientació laboral per acompanyar-los en la recerca de feina. Mentrestant, la formació anomenada CoopdeServeis, es basa en un programa formatiu completament diferent, orientat a formar i acompanyar a persones en l'àmbit dels serveis a les persones, neteja, etc.