El context sanitari i social derivat de la pandèmia de la covid-19 comportarà algunes modificacions en els punts de votació a Berga per la jornada electoral del proper 14 de febrer.

La ciutat disposarà, com en totes les cites electorals, d'un total de 23 meses electorals dividides en deu espais diferents. Es mantindran els espais de l'Escola de Música, l'Escola de la Valldan, el Pavelló de Suècia, el Teatre de Cal Rosal i l'Hotel d'Entitats de Santa Eulàlia, mentre que l'ubicació dels altres cinc punts canviarà respecte a les convocatòries anteriors.

Enguany, per tal de garantir que es compleixin les mesures sanitàries de distanciament social, hi hauran les següents modificacions de punts de votació: el Pavelló nou substituirà la seu d'Hisenda, el Pavelló vell ho farà amb la biblioteca, s'habilitaran els gimnasos de l'Institut Guillem de Berguedà i l'Escola Santa Eulàlia, i la Sala Casino en comptes del local de BRG Serveis.

Tots aquestes noves ubicacions presenten uns espais més amplis que les anteriors, i per tant, haurien de permetre votar amb seguretat als berguedans, i evitar possibles aglomeracions. A més, s'ha de tenir en compte que la distribució de meses electorals en els diversos punts de votació és força desigual a causa del volum de població.

En els dos pavellons, que substitueixen la seu d'Hisenda i la Biblioteca Municipal, se situaran fins a quatre mesos electorals. També hi haurà el mateix nombre de meses al gimnàs de l'Institut Guillem de Berguedà. Mentrestant, en altres punts tan sols n'hi haurà una perquè la població que està cridada a les urnes també és inferior.

De tota manera, el consistori té previst anunciar més mesures i tota la informació detallada respecte a aquesta jornada electoral atípica la pròxima setmana.

D'altra banda, cal destacar que la cita electoral no s'hauria de veure afectada pel Carnaval, ja que la majoria d'actes i activitats de la festa -se celebraran de manera virtual entre dijous 11 i dissabte 13, i el consistori no n'ha programat cap pel mateix diumenge de la jornada electoral.

A Berga s'han presentat un total de vuit al·legacions per no anar a la mesa electoral el 14-F, de les quals sis han estat acceptades. La majoria d'excuses estan relacionades amb l'acreditació de dolències o malalties.