L'àrea de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà ha ampliat el termini per poder optar als beneficis del programa «Treball Jove». Aquesta línia de subvencions destinada a empreses o entitats té l'objectiu de generar les condicions ideals per a la contractació de persones joves de la comarca.

El programa ja ha facilitat la contractació de 14 joves berguedans en el període de juliol a desembre de 2020. Les empreses que hi han participat són de diferents punts de la comarca, com per exemple Berga, Avià, Bagà, Gironella, la Nou o l'Espunyola.

Abel Garcia, conseller de joventut, ha remarcat que aquesta ampliació és una mostra més de la «preocupació del Consell Comarcal per intentar buscar eines de forma continuada per tal d'empoderar els joves de la comarca i continuar treballant per l'arrelament d'aquest sector de la població al Berguedà».

Les ajudes a les empreses o entitats que contractin joves d'entre 18 i 29 anys arriben a cobrir el 75% o el 50% sobre el Salari Mínim Interprofessional, depenent de la modalitat de contractació, per un màxim de dos mesos. La primera convocatòria del programa «Treball Jove» no va esgotar la totalitat del seu pressupost i és per aquest motiu que el termini s'amplia fins al mes de març de 2021. L'ens comarcal va aturar el passat mes de febrer el programa de voluntariat internacional que portava dos anys realitzant a causa de la crisi sanitària de la covid-19, i l'ha substituït per aquest programa que pretén fomentar la contractació de joves de la comarca.