La jornada electoral s'està desenvolupant, fins al moment, amb força normalitat al Berguedà. Això sí, cal destacar les llargues cues en la majoria de col·legis electorals. A l'Institut Guillem de Berguedà de Berga, per exemple, on s'ha votat al gimnàs aprofitant l'amplitud de l'espai, la filera de persones que esperaven arribava fins a la sortida del pati.

En canvi, en l'interior del col·legi la separació entre les meses era molt gran i, a cada una d'elles només hi podi haver una persona exercint el dret a sufragi. A Berga, la participació és de el 46,5 % a les 6 de la tarda. Aquesta xifra suposa una davallada d'uns 24 punts respecte als comicis del 2017, quan a la mateixa hora ja havia votat més d'un 70% dels berguedans.

La regidora de Participació Ciutadana, ha assenyalat en una roda de premsa que, per constituir totes les meses, s'han necessitat alguns membres suplents. S'ha de destacar que la Junta Electoral ha acceptat prop de 100 al·legacions per no haver d'assistir a les meses.

D'altra banda, Valverde ha reconegut que a primera hora del matí s'ha format alguna aglomeració a l'exterior dels punts de votació amb més volum de població, com ara el del Pavelló Nou. Però més enllà d'això, ha subratllat que la jornada està transcorrent amb normalitat, i que la gran majoria de veïns i veïnes està seguint "les directrius marcades".