Guardiola preveu arranjar en els propers mesos les voreres de la zona del barri de l'Estació. La intenció del consistori berguedà és substituir l'actual ciment vermellós, que en els últims anys ha quedat força desdibuixat i fet malbé, per llambordes.

L'alcalde de la població, Josep Lara, assenyala que «tota la zona de l'Estació està malmesa per les nevades i el gel que tenim a l'hivern». La neteja i la sal que s'ha de llançar als carrers provoca que les tonalitats vermelloses del ciment desapareguin i que el material es degradi.

La renovació previst afectarà tota la zona pavimentada amb aquest ciment, que pràcticament suposa la totalitat de la longitud de les voreres de cada banda del carrer de l'Estació. El projecte també preveu retirar les marque-sines de fusta que es troben als dos costats de l'edifici de l'antiga estació de tren.

Pel que fa a les llambordes que s'instal·laran en el transcurs dels pròxims mesos, el batlle de Guardiola considera que «són molt més amables i resistents». El cost de l'obra és de 111.000 euros, que se sufragarà mitjançant una ajuda de la Generalitat de Catalunya a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Una altra de les obres destacades que el municipi preveu enllestir pròximament, com ja va explicar aquest diari fa unes setmanes, és el de la nova sala polivalent, que ha de substituir el pavelló enderrocat fa uns 10 anys.