Prop de 60 famílies i prop de 200 persones van participar en l'escape room de Gironella inclòs en el marc d'activitats del Carnestoltes. El joc consistia a haver de superar una sèrie de proves per desactivar unes bombes que amenaçaven el castell de la vila.

Els participants havien de seguir les instruccions des d'una tauleta, i superar les sis proves que es proposaven, totes elles repartides al voltant de la plaça de la Vila, on arrancava i acabava el repte. La durada del joc era d'aproximadament uns tres quarts d'hora, tot i que els grups més ràpids aconseguien finalitzar uns minuts abans del previst.

El regidor de Festes de l'Ajuntament de Gironella, Lluís Vall, ha valorat positivament la rebuda de l'activitat, que ha conclòs el Carnaval juntament amb l'espectacle de monòlegs al Local del Blat.

L'activitat ha estat organitzada per l'empresa manresana Audire, que ja va preparar una proposta semblant per al Campi qui Jugui de la capital bagenca durant les vacances de Nadal.

Cal destacar que el municipi berguedà ja va estrenar un escape room fa uns dos mesos a la Torre de l'Amo, centrat en la història i els elements més reconeixibles de la vila. La proposta va ser de joves de 5è i 6è de primària, que formen part del Consell d'Infants.