El Consell Comarcal vol posar més èmfasi en la importància de l'alimentació saludable en els cinc menjadors escolars que són competència seva. Aquesta aposta per la introducció de productes de proximitat i en la mesura que sigui possible, també ecològics. El disseny dels menús respecta les recomanacions del'Agència de Salut Pública.

Cal destacar que, de cara a l'any que ve, el Consell deixarà de gestionar el menjador de l'escola de La Valldan, ja que ho farà l'associació de mares i pares d'alumnes, i en canvi, molt probablement, incorporarà la gestió del menjador de l'escola Santa Eulàlia de Berga. Mentrestant, conservarà la tutela sobre els menjadors de l'Escola Gira-Sol de Montmajor, l'Escola Princesa Làscaris de Casserres, l'Escola Lillet a Güell de la Pobla de Lillet i l'Escola Galceran de Pinós de Bagà.

De cara al curs 2021-2022 es preveu continuar potenciant l'ús de productes de proximitat i ecològics amb l'objectiu de que en el màxim possible de menjadors escolars s'hi ofereixin productes saludables i del territori.