Puig-reig es convertirà en el primer municipi del Berguedà i de la Catalunya Central a tenir un mòdul de suport al Centre d'Atenció Primària, dedicat exclusivament a consultes relacionades amb la covid-19. La instal·lació ha començat aquest dimecres, i està previst que entri en funcionament en un termini d'entre tres i quatre setmanes. El mòdul prefabricat se situarà molt a prop de l'ambulatori.

Segons la delegada del departament de Salut a la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater, la voluntat és "traslladar-hi l'activitat relacionada amb el coronavirus per garantir els dobles circuits i assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres".

Concretament, el mòdul es dedicarà a la realització de proves PCR i testos ràids d'antígens, al seguiment i la identificació de contactes de positius, a les vacunacions i també a l'atenció d'usuaris que puguin tenir símptomes de coronavirus. A més, també ha de permetre iniciar la recuperació de l'activitat habitual al Centre d'Atenció Primària.

En total, està previst que en les pròximes setmanes s'instal·lin un total de 12 mòduls en l'àrea d'influència de Regió7. Al Berguedà se n'habilitarà un altre a Gironella, també en disposarà d'un el Moianès, mentre que al Bages i l'Anoia se'n col·locaran cinc i quatre respectivament.

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, s'ha mostrat positiu per la instal·lació d'aquest mòdul de suport. "Com no pot ser d'altra manera, l'Ajuntament de Puig-reig dona tot el suport a les iniciatives proposades pel Departament de Salut per fer front a la pandèmia, posant a la seva disposició totes les eines que té al seu abast", ha afirmat.

El mòdul de Puig-reig és el model L, de 45 metres quadrats coberts i 15 metres quadrats més en forma de pèrgola a l'exterior que tindrà la funcions d'espai d'espera. A l'interior hi ha un espai d'atenció per a pacients amb problemes respiratoris, dues unitats per a poder fer les proves PCR i també un d'atenció al pacient. Els nous mòduls disposaran de l'equipament mèdic necessari i també del mobiliari per a poder realitzar les funcions previstes. El cost estimat de cadascun dels mòduls amb el seu equipament és de 70.000 euros.