L'equip de govern de la CUPde Berga assegura que executarà al llarg del que resta de legislatura algunes actuacions en la zona del barri vell de Berga per acabar amb diverses problemàtiques. Aquestes estan relacionades, sobretot, amb l'accessibilitat dels carrers i la degradació d'alguns edificis.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Berga, Aleix Serra, ha assenyalat a Regió7 que en les properes setmanes s'actuarà en un tram de la pujada de Sant Pere, una de les zones en les quals el paviment està més malmès. A més, Serra ha admès que hi ha d'altres «punts conflictius» com el carrer Harmonia en que s'haurà d'estudiar si les actuacions «encaixen amb els pressupostos».

D'altra banda, l'edil també ha afirmat que entre el carrers Buixadé i Harmonia es preveu realitzar «un esponjament perquè sigui una zona amb més espai i llum». Això significaria que s'haurien d'enderrocar diversos habitatges, alguns dels quals són propietat del mateix ajuntament. Una altra de les intencions del consistori, segons Serra, és presentar un Pla Estratègic que a hores d'ara l'està redactant la Diputació. Aquesta proposta, assegura el regidor, permetria buscar fonts de finançament per portar a terme «actuacions d'impacte».

«Especulació d'habitatge»

Pel que fa a la qüestió relacionada amb els intents d'okupar habitatges, Aleix Serra diu que el govern municipal «té un marge de maniobra molt limitat». A més, considera que és «un reflex de la problemàtica d'accés a l'habitatge», i que provoca «frustració i ràbia. Hi ha gent que okupa un pis perque no té alternatives», recorda Serra. Això sí, l'edil assegura que el consistori intentarà evitar problemes de convivència amb els veïns.

D'altra banda, el regidor d'Urbanisme recorda que el barri vell és una de les zones amb més «especulació d'habitatge», i destaca que l'ajuntament aplicarà un recàrrec de l'IBI a aquells pisos buits que no es posin a lloguer. En aquest sentit, Serra carrega especialment contra «les immobiliàries i empreses que qualifica de «fantasmagòriques».