El Consell Comarcal del Berguedà ha lliurat els Plans Locals de Joventut als ajuntaments d'Avià, Casserres, Gironella i Puig-reig. El Servei Comarcal de Joventut ha donat suport tècnic als ajuntaments esmentats en la redacció dels seus Plans Locals de Joventut i hi ha treballat conjuntament.

Els Plans Locals de Joventut marquen les línies estratègiques en polítiques de joventut locals per als propers quatre anys i serveixen als municipis, a través de les seves regidories de Joventut, per treballar localment i donar resposta a les necessitats del jovent dels seus municipis.

Els Plans posen l'accent especialment en l'establiment de punts de referència i trobada per als joves en l'àmbit local i de mecanismes de treball i participació amb les entitats juvenils locals per a la dinamització d'activitats que se centrin en un oci saludable o el foment de la cultura.

El conseller comarcal de Joventut, Abel Garcia, ha refermat l'aposta del Consell Comarcal «per coordinar les polítiques comarcals d'aquest àmbit amb els respectius ajuntaments» i treballar per «l'arrelament dels joves a la comarca», així com perquè es puguin emancipar i trobar feina.