Un esquiador va morir ahir dissabte després de caure per un precipici a la serra del Cadí. La víctima és Lluís Canals, veí de Berga de 46 anys, fill del conegut rellotger i pintor Lluís Canals. Va sortir a fer esquí de muntanya per la zona de la Costa Cabirolera, entre Gisclareny i Gósol, i a la tarda no havia tornat a casa. Els Bombers de la Generalitat van ser alertats i van iniciar un dispositiu de recerca, amb dues dotacions terrestres, efectius dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials) per terra i aire amb l'helicòpter, i tambés es va activar un equip del GCR (Grup Caní de Recerca) dels Bombers de la Generalitat, així com també efectius de la UIM (Unitat d'Intervenció de Muntanya) dels Mossos d'Esquadra.

Després de descartar que el seu vehicle es trobés al pàrquing del Pedraforca, es va iniciar la cerca des de l'helicòpter i per terra, a les zones on tenia previst anar. A mitja tarda es va localitzar el seu cotxe a la pista del Coll de Bauma i més tard van trobar el seu cos al fons d'un precipici. Era una zona de difícil accés, a 2.500 metres d'altitud, i sense possibilitat d'activar l'helicòpter per la manca de llum, per la qual cosa l'evacuació no s'ha pogut reprendre fins aquest matí. De fet, El mal temps ha impedit als Bombers arribar aquest diumenge al lloc on va ser localitzat el cos, que estava en un indret de difícil accés i s'hi ha d'anar amb helicòpter. El matí nevava i, a llarg del dia, hi ha hagut boira. Demà, si les condicions meteorològiques són més òptimes a la zona, es farà el trasllat.

.

Des de primera hora d'aquest matí, a la zona hi ha efectius de la UIM i de la unitat d'Investigació de Mossos d'Esquadra, en qualitat de Policia Judicial, per tal de fer l'aixecament del cos. Està previst que fins al lloc es desplaci l'helicòpter de rescat, amb efectius dels GRAE, per efectuar les tasques d'evacuació de la víctima.

A les xarxes han mostrat el seu condol berguedans com el regidor de Berga Ivan Sànchez, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós.