L'Ajuntament de Berga ha portat a terme una avaluació de les accions implementades durant el primer any d'aplicació del Pla Local d'Adolescència i Joventut (PLAJ) 2020-2024.

L'anàlisi posa de manifest que s'han completat un 75,3 % de les actuacions previstes durant l'anualitat del 2020, mentre que el 24,7 % d'accions restants no s'han realitzat com a conseqüència de la covid-19. Les actuacions incloses al PLAJ no només corresponen a l'àrea de Joventut, sinó que també tenen la implicació d'altres àrees del consistori amb les quals es desenvolupen projectes de forma transversal.

El Pla Local d'Adolescència i Joventut de Berga és una eina estratègica i participativa que té quatre grans blocs temàtics per estructurar les polítiques actives de joventut (benestar, transformació, territori i emancipació), així com les accions recollides en diferents eixos o àmbits d'actuació. Del total d'accions plantejades (73), s'han completat 55 actuacions.

D'altra banda, cal destacar que durant el 2020 s'han impulsat cinc actuacions que no s'havien previst inicialment. D'una banda, es va crear la campanya «Salva la nit» per promoure el civisme en l'oci nocturn i reduir els efectes de les botellades en diverses zones de la ciutat. La segona acció va ser el desenvolupament d'una campanya audiovisual difosa a través de les xarxes socials dedicada a l'arribada dels Reis d'Orient, tenint en compte la suspensió de la tradicional cavalcada. En tercer lloc, es va cedir l'equipament de l'Espai Jove a entitats per tal que poguessin portar a terme diferents accions formatives. La quarta acció va ser l'inici d'un estudi per plantejar i introduir millores en la campanya de la «Patumaigua», amb l'objectiu de reduir l'impacte ecològic en diferents aspectes de la festa. L'última actuació es va centrar en l'inici d'un estudi per a la rehabilitació d'habitatges per al jovent al Barri Vell.