Horrorland va ser un fenomen durant dos anys, però ja s'ha acabat, almenys al BerguedàAixí ho han anunciat en un comunicat els promotors del parc de terror que el 2018 i 2019 es va instal·lar a l'entorn de la central tèrmica de Cercs. El motiu, al·leguen, és la "manca de facilitats i ajuts per part de les institucions".

"Durant els últims mesos, els organitzadors del certamen, fruit de la debilitat econòmica provocada per la pandèmia i alertant de la posada en perill de la continuïtat del projecte, han demanat ajuda a les administracions competents. Aquesta ha estat insuficient", assenyalen des de Horrorland Park.

El complex va obrir les seves portes l'octubre del 2018 amb totes les entrades exhaurides i l'any següent, el 2019, el parc va ampliar l'aforament i els dies d'obertura. Al llarg d'aquestes dues temporades, el centre d'oci centrat en el terror i l'adrenalina va acumular més de 40.000 visitants i va generar 170 llocs de treball.

Amb l'arribada de la pandèmia, però, Horrorland no va poder obrir les seves portes el 2020 tot i haver venut el 100% de les entrades. Els organitzadors expliquen que, una setmana abans del dia previst per arrencar la nova temporada, les mesures dictades pel PROCICAT respecte la covid-19 van obligar a suspendre'n la tercera edició. "En aquell moment, el parc ja havia fet una gran inversió per adaptar les instal·lacions a les noves normatives i a més a més va retornar els diners de totes les entrades venudes. Aquesta situació va deixar el complex a la corda fluixa i com a tal els organitzadors van recórrer a l'Agència del Desenvolupament del Berguedà, que gestiona el lloguer de les naus i instal·lacions, per posar de manifest la debilitat del projecte", diuen. "Durant mesos s'han intentat establir negociacions però aquestes han estat insuficients i els organitzadors d'Horrorland s'han vist obligats a finalitzar la seva estada a Cercs", conclouen.

Horrorland ha estat considerat el millor Scream Park d'Europa i en les seves dues edicions ha acumulat 12 reconeixements. El comunicat dels seus promotors deixa la porta oberta a que el parc temàtic pugui reobrir en una nova localització més endavant.