Els avianesos han votat, majoritàriament, per la pavimentació de la pista de l'escola Santa Maria en el pressupost participatiu 2021. Aquesta opció ha obtingut 108 vots dels 160 que s'han emès en total. D'aquesta manera, el consistori començarà els tràmits per tirar endavant les obres i aquest estiu arreglarà la instal·lació.

També han resultat guanyadores les següents propostes: la senyalització de quatre rutes de senderisme pel terme municipal, la compra de material nou per l'escola bressol d'Avià, l'adquisició de tarimes desmuntables, la compra d'una mini-excavadora per la brigada i la instal·lació d'un panell informatiu a la plaça de l'Ateneu.

Pel que fa als terminis d'execució d'aquestes cinc propostes guanyadores, l'Ajuntament d'Avià es compromet a començar a treballar d'immediat i a establir contactes amb els agents implicats per tenir totes les propostes enllestides abans de finals de l'any 2021.

A les bases dels pressupostos participatius 2021 es va estipular que hi hauria dues franges econòmiques per als projectes. Dels 60.000 euros pressupostats se'n destinen 10.000 a les propostes de 5.000 euros o menys i 50.000 a les propostes amb un cost d'entre 5.001 i 20.000 euros. D'aquesta manera, les propostes de les quatre rutes de senderisme i el material de l'escola bressol sumen 10.000 euros i la pista de l'escola, les tarimes desmuntables, la mini- excavadora i el panell informatiu a la plaça de l'Ateneu en sumen 48.000.