L'Agència de Desenvolupament del Berguedà inicia un projecte d'Erasmus+ a la comarca, que dona continuïtat a la xarxa de Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani i que porta per títol «Joves per les muntanyes emblemàtiques mediterrànies».

La iniciativa pretén convertir els joves berguedans en ambaixadors del seu territori, tant en l'àmbit local com europeu, i fer-los capaços d'explicar i convèncer de la necessitat de preservar-lo. També es vol incentivar que els joves es converteixin en els conductors del canvi climàtic a partir d'un major coneixement de la conservació del medi ambient i del territori.

El punt de partida del projecte, en l'àmbit comarcal, és el llibre de geografia del Berguedà, promogut pel Consell Comarcal, que ben aviat estarà al mercat. A més, també es partirà de diferents eines d'educació infantil i juvenil que ja s'estan utilitzant al Berguedà en aquest col·lectiu en els diversos centres, així com també les visites als recursos culturals i els guiatges en el medi natural.

Per fer realitat el projecte s'ha estructurat un grup de treball que es va posar en funcionament el dia 1 de març. Formen part d'aquest grup 30 persones vinculades al món de l'educació i 23 centres educatius del Berguedà.

A més del Berguedà, el projecte es desenvoluparà a França, Itàlia i Grècia.