08 de març de 2021
08.03.2021
Regió7

El Berguedà passa a tenir un risc moderat de contagi

El Bages se situa en desè lloc, tot i millorar les dades

07.03.2021 | 22:39
Exterior de les instal·lacions de l'Hospital Sant Bernabé de Berga

La situació epidemiològica millora a tot el país i, pel que fa a la regió central, destaca el Berguedà, que ha passat a tenir un risc moderat, en l'escala que mesura la possibilitat de contagi. Segons el darrer informe del Departament de Salut, fet públic ahir, té 61 punts. Millora respecte de la jornada anterior, que en tenia 75 i, per tant, encara presentava un risc alt de rebrot.

És una dada positiva, i és que el Berguedà és, segons les dades de Salut, una de les quatre comarques de Catalunya que no presenta un risc alt o molt alt de contagi, i cap de les altres són de la regió central. Només el Priorat, a la demarcació de Tarragona, té unes xifres que la situen en un risc baix de contagi, amb 10 punts.

Pel que fa a la resta de la Catalunya Central, el Moianès és la comarca que presenta una situació més delicada, amb un risc que se situa als 435 punts, i és la sisena del país que té la xifra més elevada. Per sota, i en setè lloc, hi ha l'Alt Urgell, també de l'àmbit d'aquest diari, amb 422 punts. Tot i això, les dades són millors que la jornada anterior. També millora el Bages, que és la desena comarca amb el risc de contagi més alt, amb 307 punts, ja que el dia anterior en tenia 316. Per sota se situa la Cerdanya (282) i el Solsonès, que amb 250 punts és la 14a comarca amb més possibilitat de contagi. Aquesta darrera comarca ha presentat en les darreres setmanes una millora notable, ja que fa just un mes era segona de tot el país amb més possibilitats de rebrot, amb 875 punts i el nombre de nous contagiats no baixava.

Menys pacients greus

Pel que fa al conjunt de Catalunya, els indicadors epidemiològics segueixen millorant lentament, amb 1.060 contagis i 12 morts d'ahir, i també disminueix el nombre de pacients greus de covid que són a les UCI, deu menys que el dia anterior, encara que augmenta el nombre d'ingressos hospitalaris.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades ahir pel Departament de Salut, el nombre de pacients hospitalitzats és de 1.594, un total de 64 més que la vigília, dels quals 515 són a l'UCI, la qual cosa suposa deu menys que dissabte.

La majoria dels indicadors epidèmics baixen molt lentament, segons els epidemiòlegs, per l'extensió de la variant britànica, més contagiosa, encara que la velocitat de propagació (Rt) es manté estable des d'ahir en 0,93. El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el creixement potencial de l'epidèmia, és de 211 punts, cinc menys que dissabte.

La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants els últims 14 dies (IA14) ha baixat també i és de 232 casos, sis menys que el dia anterior. Les últimes 24 hores s'han notificat 1.060 nous contagis, 430 menys que el dia anterior, amb la qual cosa el total d'infectats des de l'inici de la pandèmia puja a 566.167.

Els últims set dies, els positius confirmats per PCR o test d'antígens han estat 8.076. La positivitat, és a dir, el percentatge dels PCR i testos d'antígens que donen positiu, s'ha situat en el 4,77%, sis centèsimes menys, per sota del 5% que l'OMS estableix per considerar controlable la pandèmia. Quant a les persones que ja han estat vacunades, ja són 569.962 les que han rebut la primera dosi, 4.851 més que dissabte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit