Al voltant d'unes 150 persones aproximadament es van concentrar aquest dilluns al matí pels carrers de Berga en el marc de la jornada del 8-M. Els manifestants, majoritàriament joves i persones de mitjana edat, van recorre els dos principals eixos de la ciutat -el passeig de la Pau i el de la Indústria-, en una marxa que va voler posar el focus en les agències de treball temporal i en algun comerç, per considerar-los responsables de la precarietat de les dones en el seus llocs de treball.

Concretament, es va realitzar una encartellada en les portes d'aquestes empreses, i en el cas d'una d'elles també es va encendre una bengala de color lila just davant. També es van penjar rètols en que s'acusa «d'explotadors» membres de l'empresa Monserveis, que es dedica a l'atenció de persones dependents i es troba a Manresa i Berga.

A més, durant la marxa es van poder veure pancartes i escoltar lemes ja habituals a favor de la «revolució feminista», i en contra de la «violència patriarcal» i de la mateixa policia. Això sí, cal remarcar que, més enllà de les accions que s'han esmentat anteriorment, l'activitat es va desenvolupar amb normalitat i sense incidents remarcables.

La manifestació, que es va allargar durant aproximadament una hora i mitja, va arrancar a la Plaça Sant Joan, també coneguda com la Plaça de les Dones, i va finalitzar al mateix Passeig de la Indústria, a l'alçada del carrer Mestre Pedret. En aquest mateix punt, també es va celebrar un dinar a preu popular i la jornada va finalitzar unes hores després amb xerinola i berenar.

Els actes van ser organitzats pel col·lectiu feminista de la comarca conegut com «La xarxa de Bruixes», i el comitè de Vaga 8-M Berguedà. A més, també hi va donar suport el sindicat CGT Berguedà, que ha estat present a la mobilització. Aquest diumenge ja hi va haver un altre mobilització al vespre, en concret una «Marxa Nocturna de Torxes».