10 de març de 2021
10.03.2021
Regió7

L'Hospital de Berga tindrà un nou espai per al servei d'urgències més gran i amb més capacitat

Ocuparà una zona de 678 m2 i tindrà accés més fàcil des de la via pública i una sortida més ràpida per l'equip del SEM · Els treballs començaran a final d'any

10.03.2021 | 17:04
La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la visita a l'Hospital de Berga

Hospital de Berga renovarà la zona d'urgències, que es traslladaran a la quarta planta de l'edifici nou en una zona que actualment no s'utilitza. L'objectiu, explica el propi hospital, és oferir un accés més fàcil i disposar de més espai, que es multiplicarà gairebé per quatre. Segons ha pogut saber Regió7, les obres sortiran a licitació d'aquí unes 3-4 setmanes i els treballs haurien de començar a final d'any.

Les noves urgències ocuparan una zona de 678 metres quadrats. Comptaran amb un box de triatge, un box de reanimació, 3 consultes per a urgències de baixa complexitat, 6 boxs per a urgències de mitjana i alta complexitat i 6 espais per a observació.

La zona disposarà d'un espai de treball i control d'infermeria central, que permetrà tenir visibilitat i facilitarà el seguiment de tota l'activitat d'urgències.

La sala d'espera també estarà dividida en diferents zones: una per a pacients pediàtrics, una per a pacients respiratoris i una altra per a pacients sense patologia respiratòria, per tal d'adaptar-se a la nova situació creada per la pandèmia de la covid-19.

A les noves urgències també hi haurà despatxos per a l'Atenció Continuada d'Urgències Territorials (ACUT) i la base assistencial del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), amb un accés ràpid i directe al vehicle i al mateix servei d'urgències.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va visitar ahir el centre. L'Hospital de Berga és l'equipament de referència de les tres àrees bàsiques de la comarca del Berguedà i atén a una població de 37.500 persones. Actualment està immers en un procés de transformació integral i estratègica que abasta tots els àmbits, especialment en la vessant assistencial i la transformació tecnològica i digital. Tenir un espai adequat que doni resposta a les necessitats d'atenció urgent de la població és un dels primers objectius estratègics que han d'impulsar aquest procés de transformació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit