Les Associacions de Veïns de Berga han expressat en un comunicat el seu malestar per les pintades i accions contra edificis religiosos de la ciutat en el marc del 8-M, i reclamen que es porti a terme una investigació policial per tal que els autors assumeixin el cost de les tasques de neteja que en aquests últims dies ha portat a terme la brigada municipal.

Les associacions asseguren que comparteix la intenció i els motius de la commemoració del 8-M, "amb el desig d'aconseguir la completa igualtat

de gènere en tots els àmbits de la vida". Però acte seguit, recalca que "els actes vandàlics que malmeten el patrimoni històric i monumental tant públic com privat, amb pintades i assenyalaments, són actituds que creiem totalment contràries a l'esperit i motiu de l'esmentada commemoració".

D'altra banda, el veïnat demana a l'Ajuntament i a tots els grups municipals del consistori una condemna "sense pal·liatius" dels fets, i considera que si no es produeix "en seran còmplices". Fins i tot, les entitats amenaçen amb emprendre accions judicials. "Estem tips de la passivitat envers les persones que embruten i fan malbé el patrimoni de la ciutat, els elements urbans i les propietats privades. La paciència s'ha acabat i a partir d'ara contemplarem els possibles processos legals que calguin per aturar aquests fets", adverteixen en el comunicat.