15 de març de 2021
15.03.2021
Regió7

L'Hospital de Berga participa en el tractament per comprovar l'eficàcia del plasma contra la covid-19

15.03.2021 | 17:09
L'Hospital de Berga participa en el tractament per comprovar l'eficàcia del plasma contra la covid-19

L'Hospital de Berga-Salut Catalunya Central col·laborarà de manera activa en l'assaig clínic que tindrà lloc a tota la Catalunya Central i que pretén avaluar l'eficàcia del plasma de malalts convalescents de Covid-19 en el tractament de la malaltia. Joana Rodríguez, cap d'Infermeria, Dra Rosa Amado, doctora del servei d'urgències, i Sílvia Tarrés, infermera, són les tres professionals de l'hospital s'han integrat a l'equip investigador, que també compta amb professionals d'atenció primària de l'ICS Catalunya Central.

Com ja va explicar Regió7, en aquest assaig també hi participa l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. En el cas del centre berguedà, la tasca serà la d'administrar el tractament o el placebo a aquells que accedeixin a participar en l'assaig i la realització de totes les analítiques i seguiment posteriors, així com la gestió de les dades que s'enviaran a l'Hospital Germans Trias i Pujol. Per això, es compta amb la col·laboració de tot l'equip de laboratori de l'hospital i s'ha habilitat un espai, a la unitat Covid del centre, que és on els pacients rebran el tractament.

L'estudi està liderat per l'Hospital Germans Trias i Pujol, amb els doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet al capdavant. L'objectiu és avaluar l'eficàcia i la seguretat del tractament amb plasma convalescent en persones majors de 50 anys amb malaltia Covid-19. El plasma convalescent ha estat donat per persones que han superat recentment la Covid-19 i conté anticossos contra el coronavirus SARS-CoV-2, de manera que pot complementar i estimular el sistema immunitari dels malalts amb Covid-19. El propòsit de l'estudi és saber si el tractament precoç de la malaltia amb aquest plasma permet frenar la seva progressió, així com disminuir la gravetat i durada dels símptomes.

El nombre de casos es torna a disparar a Berga

Després d'unes setmanes amb xifres positives, els casos de coronavirus a Berga tornen a augmentar amb força. En els últims set dies, s'han diagnosticat 26 nous positius, 19 més que els comtabilitzats fa una setmana. A més, l'índex de rebrot s'ha enfilat fins als 495,77 punts i la taxa de reproducció de l'epidèmia puja fins a 2,82.

D'altra banda, les dues resdiències de la ciutat continuen sense registrar nous casos, i en els propers dies es preveu que ingressin més persones a la residència Sant Bernabé, fins arribar a la cinquantena d'usuaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook