15 de març de 2021
15.03.2021
Regió7

L'Hospital Sant Bernabé participa en l'assaig clínic sobre l'eficàcia del plasma en el tractament de la covid

El tractament als pacients s'administrarà a la unitat Covid de l'hospital de Berga

15.03.2021 | 16:47
Part de l'equip que participa en aquest assaig clínic a l'Hospital Sant Bernabé de Berga

L'Hospital de Berga participarà de manera activa en l'assaig clínic que tindrà lloc a tota la Catalunya Central i que pretén avaluar l'eficàcia del plasma de malalts convalescents de covid-19 en el tractament de la malaltia. Joana Rodríguez, cap d'Infermeria, Dra Rosa Amado, doctora del servei d'urgències, i Sílvia Tarrés, infermera, són les tres professionals de l'hospital s'han integrat a l'equip investigador, que també compta amb professionals d'atenció primària de l'ICS Catalunya Central.

La tasca de l'Hospital de Berga serà la d'administrar el tractament o el placebo a aquells que accedeixin a participar a l'assaig i la realització de totes les analítiques i seguiment posteriors, així com la gestió de les dades que s'enviaran a l'Hospital Germans Trias i Pujol. Per això, es compta amb la col·laboració de tot l'equip de laboratori de l'hospital i s'ha habilitat un espai, a la unitat Covid del centre, que és on els pacients rebran el tractament.

L'estudi està liderat per l'Hospital Germans Trias i Pujol, amb els doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet al capdavant. L'objectiu és avaluar l'eficàcia i la seguretat del tractament amb plasma convalescent en persones majors de 50 anys amb malaltia Covid-19. El plasma convalescent ha estat donat per persones que han superat recentment la Covid-19 i conté anticossos contra el coronavirus SARS-CoV-2, de manera que pot complementar i estimular el sistema immunitari dels malalts amb Covid-19. El propòsit de l'estudi és saber si el tractament precoç de la malaltia amb aquest plasma permet frenar la seva progressió, així com disminuir la gravetat i durada dels símptomes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit