L'equip de govern de Berga, format per la CUP i ERC, ha intentat calmar els ànims dels representants veïnals de la ciutat anunciant un diàleg amb els autors de les pintades. Els veïns, però, reclamaven una condemna que no ha arribat de la forma explícita com exigien, segons fonts de les entitats. Les pintades es van fer la vigília del 8-M, i van afectar edificis religiosos. Davant del convent de Sant Francesc es va encendre una foguera que podria haver estat una amenaça a l'edifici. Les pintades contra persones o edificis religiosos tenia poc a veure amb la defensa dels drets de la dona treballadora, que era el motiu de la jornada del dia 8 de maig.

Les associacions asseguren estar «indignades» pels últims fets, i lamenta que el consistori no hagi fet cap esment de rebuig al respecte. El veïnat recalca que es tracta d'edificis catalogats i protegits per l'Ajuntament, i recorda que «això ho acabem pagant entre tots». D'altra banda, en la reunió celebrada aquest dilluns les dues parts s'han emplaçat a una nova trobada el proper 19 d'abril.

ERC crítica fer el comunicat

El portaveu d'ERC i regidor de Municipalitzacions de l'Ajuntament de Berga, Ramon Camps, s'ha desmarcat de la CUP parcialment. Diu que la seva formació està en contra de les pintades i «de malmetre qualsevol cosa que sigui propietat privada o de tots», però no fa una condemna explícita d'aquesta acció.

D'altra banda, rebutjat la utilització de les pintades que van fer PSC i Junts. «Sembla que les crítiques només es fan en alguns moments, quan els convé. Estem en contra d'aquests actes, però això de ser selectiu ens sembla que no és el que toca», crítica Camps.